Головний тренер футбольної збірної України Михайло Фоменко поскаржився на кадрові проблеми, які національна команда має в лінії нападу.

Про це повідомляє Ua-football.

Він зазначив, що нападаючих збірній дійсно не вистачає, але нічого особливого в цьому явищі немає. Фоменко назвав це "природним процесом".

"Згадати навіть збірну Голландії того часу, коли в футбол грав я. Після великої покоління Йоханна Кройффа настала порожнеча доти, поки не з'явився Марко ван Бастен ", - навів приклад наставник національної команди.

Фоменко підкреслив, що голландці в 70-і роки відкрили новий напрямок футболу, а потім для них настало затишшя і продовжилося воно більше десяти років.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Коли на чолі "помаранчевих" став Кройфф, то він створив цілу структуру підготовки футболістів. Їх починали готувати у доросле команди з самого дитинства. Така система, за його словами, і понині ефективно працює в каталонській "Барселоні".

Фоменко вважає, що Україна зараз переживає період порожнечі.

Читайте також: Вболівальники виберуть пісню України на Євро-2016

"Країни, в якій завжди є футболісти рівня Олега Блохіна чи Андрія Шевченка, Кріштіану Роналду або Ліонеля Мессі, ви не знайдете", - резюмував він.

Коли одні гравці йдуть, то на появу нових потрібно певний час.

Нагадаємо, збірна України, в рамках підготовки до Чемпіонату Європи -2016, проведе товариський матч проти збірної Кіпру.