Британським журналістам мало одного лише факту того, що "Челсі" йде на 16 місці в Англійській прем'єр-лізі. Аналітики вирішили покопатися у статистиці та знайти інші принизливі для команди статистичні данні.

Зрозуміло, що команда, яка бовтається на дні турнірної таблиці, фізично не може забивати багато голів. Але сині забивають у середньому більше голу за гру. Цього замало для високих місць, проте "Вотфорд" забив стільки ж і йде на сьомому місці у таблиці.

Катастрофою для "синіх" є гра в обороні. У 16 поєдинках команда пропустила 26 м'ячів. Більше лише у трійки абсолютних аутсайдерів - "Норвіча", "Сандерленда" та "Астон Вілли". Сенсаційний "Лестер", наприклад, пропустив не на багато менше, ніж "Челсі" - 22 голи, але з найкращою атакою чемпіонату (33 м'яча) "лиси" очолюють АПЛ.

Більшість команд АПЛ, принаймні тих, хто бореться за вищі місця, має свого впевненого бомбардира. Троє гравців вже мають більше 10 голів, а ще двоє майже підійшли до цієї позначки. Враховуючи рівень чемпіонату Англії, цей результат є непоганим.

То чи була головна проблема команди у тренері?

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Проблема "Челсі" полягає у тому, що головний форвард команди Дієго Коста втратив форму. У минулому турнірі іспанець забив 20 голів. Поточний чемпіонат вже майже дійшов до екватору, але Коста відзначився у воротах суперника лише тричі.

Такі результати неприйнятні до нападника рівня "Челсі". Коста цього року все більше нагадує свого співвітчизника Фернандо Торреса.

Якщо 27-річний футболіст демонстрував хоча б половину своїй здібностей минулого сезону і, забив би ще голів п'ять, "пенсіонери" могли б набрати додаткових балів дев'ять. Як мінімум. При такому розкладі команда тоді ще Моурінью йшла б на восьмому місці і мала б стільки ж балів, скільки "Ліверпуль".

Погану результативність Кости не змогли виправити й інші його партнери по команді. Другими у списку бомбардирів є Вілліан та Рамірес. Такі зірки, як Азар, Оскар та резервіст Лоїк Ремі не змогли навіть забити два м'ячі суперникам.

Цікаво й те, що першу сходинку у списку бомбардирів команди займають автоголи суперників. "Челсі" може дякувати удачі, що опоненти аж тричі розписалися у власних воротах у 16 матчах.

Читайте також: Фанати "Челсі" заспівали пісню про ухід Моурінью (відео)

Час покаже, чи зможе ГУс Гіддінк виправити справи "Челсі" та змусити гравців забивати більше. Точно можна затвердити, що Моурінью не міг за короткий час деградувати усю команду. А навіть у невдалі часи клуб повинен мати людину, яка тягне за собою увесь колектив. У "Челсі" цього року такої людини немає.