Півзахисник іспанської "Барселони" Хаві Ернандес після завершення сезону покине рідний клуб.

"Я хочу оголосити про те, що залишаю "Барселону", - заявив Хаві під час прес-конференції, яка проходила на базі клубу.

Це рішення, за його словами, далося йому нелегко, але воно остаточне.

"Думаю, прийшов час піти", - підкреслив він.

Хаві продовжить свою футбольну кар'єру в катарському клубі "Аль-Садд". Він підписав дворічний контракт з можливістю продовження ще на рік.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також Хаві зможе отримати освіту, яка дасть йому змогу працювати у подальшому тренером і спортивним директором.

"Нещодавно "Барселона" зробила мені пропозицію про новий контракт до 2018 року, але до того моменту я вже прийняв рішення", - повідомив півзахисник.

Кінцевою метою для Хаві є повернення в "Барселону", але вже в якості тренера, спортивного директора "або на яку-небудь іншу роль".

Катарці майже одразу ж опублікували новину про контракт у своєму офіційному Twitter.

Нагадаємо, Хаві виступав в складі "Барселони" з 1998 року. Він здобув разом з клубом 8 перемог у чемпіонаті Іспанії, 3 Кубка Іспанії, 6 Суперкубків країни. Також на його рахунку 3 перемоги в Лізі Чемпіонів та два Суперкубки Європи і титул дворазового клубного чемпіона світу.