Представники мексиканських наркокартелів використовували товариські матчі за участю нападника "Барселони" Ліонеля Мессі для відмивання грошей, отриманих від продажу заборонених речовин.

Про це пише іспанське видання AS.

Правоохоронні органи Іспанії та США розслідували матчі в 2012 і 2013 роках, в яких брав участь аргентинський футболіст. Один зі свідків розповів, що ці матчі з метою легалізації незаконних коштів використовував картель Міленіо, який раніше іменувався як де лос Валенсія.

Зокрема, організатор - благодійний фонд Мессі - продавав наркоторговцям квитки на неіснуючі місця.

Читайте також: Мессі вдруге стане батьком

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, що футболіста "Барселони" нині звинувачують в ухилянні від сплати податків в Іспанії. Звинувачення також пред'явлені його батькові Хорхе, який займається всіми фінансовими справами гравця. За версією слідства, в результаті злочинних дій сімейства Мессі іспанська скарбниця недорахувалася 4,1 мільйона євро.

Мессі займає четверте місце в списку найбільш високооплачуваних спортсменів. Його доходи в період з червня 2014 по червень 2015-го склали 74 мільйони доларів. У минулому сезоні аргентинець разом з "Барселоною" став переможцем чемпіонату і Кубку Іспанії, а також Ліги чемпіонів.