У матчі 21-го туру чемпіонату України кропивницька Зірка сенсаційно перемогла Динамо (2:0). За підсумками зустрічі до арбітра цього поєдинку Ярослава Козика і його помічників є чимало претензій з боку колишнього рефері ФІФА Мирослава Ступара.

— У матчі Зірка - Динамо арбітраж залишив негативний осад роботою всієї суддівської бригади. Помилявся і арбітр, і асистенти. На стартовому відрізку були допущені елементарні помилки. Наприклад, при подачі кутового Ярмоленко сфолив проти Сітало. Асистент Матяж знаходився поруч, але арбітру нічим не допоміг. На 6-й хвилині Есеола отримав жовту картку за фол проти Віди. Хоча мав місце звичайний ігровий момент, який лише формально тягнув на попередження. Однак на 20-й хвилині Есеола заслуговував на гірчичник, коли сфолив проти Пантича.

На краю поля Морозюк підібрав м'яч, а захисник Зірки з протяжкою підсік ногу Миколи. Асистент Матяж не виявив жодної реакції. Той же Матяж на 15-й хвилині неправильно зафіксував офсайд у Гонсалеса. На 28-й хвилині Есеола після передачі з глибини від Лупашко вийшов один на один з Рудьком, воротар вийшов за межі штрафного майданчика, нападаючий прокинув м'яч, а голкіпер по інерції в'їхав в опонента. Це - штрафний удар і жовта картка Рудьку, але арбітр знову втратив резонансний епізод. І нарешті, наприкінці тайму стався епізод за участю Віди й Есеоли. Віда висловив асистентові невдоволення, мовляв, Есеола зіграв рукою. Це дійсно так. А фол Віди відбувся вже після гри рукою опонента.

У другому таймі помилок було менше. Тільки один раз Чертоляс помилився з офсайдом у Яремчука, який класно вискакував з глибини. Були й інші похибки. Прикро, що погано відпрацювала вся бригада арбітрів на чолі з Ярославом Козиком. Запитань більше, ніж відповідей, - передає слова Ступара UA-Футбол.

Як повідомляв інформаційний портал Знай.ua, капітан Зорі розкритикував заборону Шахтаря на гру орендованих футболістів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще