Проблеми із зором можуть бути вродженими або придбаними. Придбані проблеми з очима, на відміну від вроджених, можна спробувати вилікувати і підтримувати нормальний зір завдяки деяким продуктам. Лікарі рекомендують вживати продукти, що містять корисні речовини для зору.

Так чим же допомогти нашому зору? Які продукти приносять користь для наших очей? Розглянемо список виходячи з рекомендацій лікарів.

Риба

Лікарі рекомендують додати в свій раціон рибу і вживати її 2-3 рази в тиждень. Дієтологи і офтальмологи позитивно відгукуються про цей продукт вказуючи на те, що в рибі міститься велика кількість жирні кислоти омега-3, які необхідні для підтримки нашого зору.

Чорниця

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Одна з найвідоміших для поліпшення зору - чорниця. Вона містить комплекс вітамінів для очей, які не тільки підтримують нормальний зір, але і знімають втому очей. Антоціани, які містяться в чорниці, допомагають підтримувати в здоровому стані капіляри. Завдяки цим речовинам поліпшується циркуляція крові в очних судинах. Крім того, чорниця містить вітаміни А і С.

Грейпфрут

Грейпфрут запобігає старіння кришталика. У цьому фрукті міститься вітамін С, залізо, кальцій, марганець, фосфор, фолієва кислота, вітаміни групи В.
Найбільш корисною частиною грейпфрута є прозора шкірка, що розділяє часточки, в якій якраз і містить велику кількість корисних речовин. З-за них фрукт здобуває гіркуватий смак, але зате ці речовини дуже корисні для здоров'я очей. Тому варто їсти грейпфрут цілком.

Фісташки

Фісташки позитивно впливають на сітківку очей. Горіхи багаті мінералами, життєво важливими для нормального функціонування людського організму. Речовини, які містяться в фісташках запобігають м'язову дистрофію клітковини, пов'язану зі старінням.

Капуста

Капуста запобігає почервоніння очей. В ній міститься маса вітамінів, холін. У квашеної капусти дуже великий вміст вітаміну С, який допомагає усунути ламкість судин в очах.

Морква
Якщо ви почали помічати, що в темний час доби бачите гірше, позбутися від цієї недуги допоможе моркву. Морква потрібна для стабільної роботи сітківки.

Щоб ваш зір не сідало, необхідно вживати продукти, які допоможуть як можна довше зберегти нормальний зір. Періодично робіть зарядку для очей, особливо, якщо ваша робота пов'язана з концентрацією зору.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що любителям шоколаду в жодному разі не загрожує поганий зір. Солодощі із вмістом какао також покращують роботу мозку, знижують тиск і нормалізують рівень холестерину.