Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідає Ізраїль з офіційним візитом 14 равня.

Цю інформацію повідомили в зовнішньополітичному відомстві Ізраїлю, передає ZN.

У программі поїздки Гройсмана – ряд зустрічей з політиками, в тому числі, з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху. Вона має згладити конфліктну ситуацію, що виникла наприкінці минулого року, коли Україна в числі 12 держав підтримала резолюцію Ради Безпеки, що закликала Ізраїль припинити будівництво поселень на палестинських територіях.

Такий крок настільки обурив Нетаньяху, що він розпорядився звести до мінімуму робочі відносини з представниками усіх країн, які віддали свої голоси "за". Саме тому запланований на 27 грудня візит прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана в Ізраїль був скасований.

У лютому президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з Нетаньяху домовився про візит прем'єр-міністра України в Ізраїль, а 13 березня і сам Гройсман обгоорил з колегою це питання.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Під час спілкування прем’єр-міністри обох країн також запланували до кінця 2017 року завершити переговорний процесс по створенню зони вільної торгівлі між Кабміном України та урядом Ізраїлю.

Візит глави КМУ триватиме до 16 травня.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua”, ізраїльський військово-політичний кабінет схвалив зведення єврейського поселення березі річки Йордан у Палестині.