Вже наступного тижня кияни зможуть знову оформлювати й отримувати закордонні паспорти.

Про це у коментарі "112 Україна" заявив прес-секретар Державного Підприємства "Документ" Володимир Поліщук.

Сервіс мав запрацювати ще 10 квітня, але виникли проблеми з підрядником. Служба безпеки України вилучила у нього обладнання, яке забезпечувало зв'язок і на якому зберігалися дані.

За словами Поліщука, "Документ" тепер веде переговори з іншою фірмою.

"Думаю, СБУ знайшла якісь вагомі причини, щоб проводити слідчі дії у телекомунікаційній компанії, яка забезпечувала захищені канали зв'язку. Що вони вилучали - за нашими даними, сервери, маршрутизатори та інше обладнання. Вони кажуть, що ні. Керівництво держпідприємства "Документ" зараз проводить переговори з іншою телекомунікаційною компанією, яка забезпечує урядовий зв'язок. Це серйозна компанія. Сподіваємося, до кінця тижня, можливо, на початку наступного тижня паспортні сервіси почнуть свою роботу в Києві, а потім у великих містах України", - сказав він.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", депутати дізналися, скільки українців отримали біометричні паспорти.