Ценри надання адмінпослуг відновили роботу з видачі біометричних паспортів українцям.

Про це повідомив прес-секретар ДП "Документ" Володимир Поліщук.

"Завдяки технічним працівникам ДП "Документ" і телекомунікаційної компанії, після того як вони всю ніч працювали, вже робота паспортних сервісів і центрів надання адміністративних послуг відновлена. Людина може приїжджати в наші паспортні сервіси і оформляти або отримувати закордонні біометричні паспорти", сказав Поліщук.

Нагадаємо, вчора, 6 квітня, паспортні центри припинили роботу, пояснивши це технічними неполадками. Повідомлялося, що СБУ проводила перевірку у телекомунікаційних центрах з можливим вилученням серверів.

У свою ж чергу представники СБУ заперечують свою причетність до збою роботи в паспортних центрах.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

"Ми не вилучали сервісне обладнання в Державній міграційній службі. Йдеться про субпідрядників, який розробляв програмне забезпечення та залишив собі несанкціонований доступ до ресурсів ГМС. Тому був видалений сервер тільки цього одного державного підприємства, і вплинути на роботу системи це ніяк не могло. Це витік інформації з обмеженим доступом, і мова йде тільки про обшуки і вилучення серверів цієї приватної компанії. Назву ми поки не будемо оголошувати, зараз триває слідство", - заявила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", СБУ паралізувала "Паспортний сервіс".