Україна відновить постачання електрики на непідконтрольну територію Луганщини, якщо буде погашена заборгованість. Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

Міністр зазначив, що рішення про відключення частини Луганщини від електропостачання є економічним рішенням, а не політичним.

"Якщо платежі пройдуть, і борг буде погашений, то ми відновимо постачання електроенергії. Всі підприємства, які були зареєстровані на неконтрольованій території Луганської області та були українські, були повністю націоналізовані. Оплата за останні два місяці в енергоринок склала нуль. Тому відключення – це не рішення Кабміну", – зазначив Насалик.

За словами міністра, Україна передавала на захоплені бойовиками райони Луганщини 4,5 мільйонів кВт на добу, які не оплачувалися. В той же час на Донеччині борг у десятки разів менший, ніж у Луганській області.

Як повідомляв сайт Знай.ua, з 25 квітня, "Укренерго" припинило постачання електроенергії на територію окупованих Луганської та Донецької областей

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще