Рада ФІФА затвердила квоти для чемпіонат світу-2026, на якому вперше в історії зіграють 48 команд.

Європу на чемпіонаті світу представлятимуть 16 команд (зараз - 14), Африку - як мінімум 9 (зараз 5), Азію - мінімум 8 (зараз 4,5), Північну і Південну Америку - мінімум по 6 (зараз 3,5 і 4,5), а Океанію - мінімум одна (зараз 0,5).

Ще дві путівки будуть розіграні між п'ятьма командами з кожного регіону, а також збірної тієї конфедерації, на території якої відбудеться фінальна частина мундіалю.

Міні-турнір пройде в форматі плей-офф і буде зіграний в дві стадії. Імовірно, ці путівки будуть розіграні в листопаді 2025 року.

Варто також відзначити, що приймаюча країна отримає пряму путівку на чемпіонат світу за квотою своєї конфедерації. Однак якщо таких країн буде декілька, то ФІФА буде приймати окреме рішення з цього питання.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів
Показати ще

Нагадаємо, інформаційний портал Знай.ua повідомляв, що США, Канада і Мексика подали заявку на спільне проведення ЧС-2026.

Фото: Getty Images