Від трьох до чотирьох тисяч російських регулярних військ зараз знаходяться в зоні проведення антитерористичної операції на сході України. І це – без врахування найманців, які пішли воювати проти українців за гроші після того, як на Донбасі позакривали шахти.

Про це в ефірі 112.ua заявив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

За його словами, у багатьох колишніх шахтарів немає вибору, і деякі з них подалися в НЗФ, тому що платять "живі" гроші лише там.

"Буквально з Дебальцевим розмовляв, там також змушують працювати на залізниці, розвантажувати дизпаливо, зброю і за це не платять вже 4 місяці, і люди кажуть, що вони повинні йти туди. Також вони тікають", – констатує Жебрівський.

Очільник ДонВЦА наголосив також на тому факті, що росіяни навчили місцевих воювати, і вони зараз досить прицільно стріляють по українським захисникам. І якщо кількість обстрілів в зоні АТО зменшилася, то їх точність покращилася.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Тим не менше, воїни ЗСУ дають відсіч найманцям, і, за словами посадовця, кількість поранених і вбитих серед бойовиків більша у 2,5-3 рази.

К писав інформаційний портал "Знай.ua", до Дня Перемоги терористи вирішили влаштувати автопробіг вздовж лінії розмежування.