Найпопулярнішим кольором автомобілів визнаний білий. У минулому році його вибрали 29% європейських покупців.

Таку інформацію оприлюднили експерти компанії BASF Coatings (підрозділ лакофарбових покриттів).

Вони повідомили, що в минулому році традиційно на ринку найбільше були представлені машини, пофарбовані у класичні кольори: чорний, білий, сірий та срібний. При цьому фахівці відзначають той момент, що популярність сірого кольору падає, оскільки в 2016 році перевагу йому віддали тільки 12 відсотків покупців. Роком раніше цей показник був на чотири відсотки більший.

Якщо говорити про найменш популярну кольорову гамму, то до антирейтингу увійшли помаранчевий, зелений, бежевий, золотий, фіолетовий і жовтий тони.

У BASF Coatings прийшли до висновку, що переваги у виборі кольору суттєво різняться в залежності від сегменту автомобілів. Найбільш популярні серед європейців компактні автомобілі найбільше продаються в білому кольорі (26 відсотків), чорному і сірому (по 19 відсотків).

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Найпопулярнішим кольором серед кросоверів і спортивних авто визнаний сірий. Машини преміум-класу найчастіше купують чорного кольору.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", словацька компанія AeroMobil анонсувала серійний випуск автомобіля, що літає, вже до 2020 року.