18 березня аспіранта історичного факультету Московського державного університету затримали, за те, що він вивісив із вікна гуртожитку український прапор. Люди в штатському допитали і побили його.

Ймовірно, що це були співробітники ФСБ, пише Meduza.

Студента затримали на концерті на Воробйових горах на честь окупації Криму. Цього дня він вивісив із вікна гуртожитку прапор України. Це і послужило причиною до затримання.

Як стверджує молодий чоловік, таким чином він хотів привернути увагу громадськості до проблем гуртожитку.

"Акція не була політичною. Я не збирався сказати, що Крим — це Україна, але хотів зробити щось, про що люди почали б говорити. Можна було, звичайно, вивісити плакат "Клопи проти МДУ", але це з'явилося б лише у моїх друзів в Instagram ", — розповів аспірант.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зазначимо, раніше його вже затримували на мітингу в 2012 році, проте одразу ж відпустили. Хлопець наполягає на тому, що він не політичний активіст.

"На мене налетіли 5-6 людей в цивільному, вони не представилися. Пізніше з розмови, я зрозумів, що вони з ФСБ. Потім я пошукав в інтернеті, з'ясувалося, що вони вже не раз "світилися" — я знайшов їх фото та матеріали в ЗМІ, де люди скаржилися на їх жорстокість", — додав потерпілий.

Кімнату аспіранта обшукали, вилучили ноутбук, телефон і фотоапарат, перевірили особисту переписку і файли на ноутбуці. Потім хлопця відвезли у відділення поліції на допит. Щойно поліцейські вийшли з кімнати допиту, його почали бити люди в цивільному. Вони змусили аспіранта підписати документ, який зобов'язує його ходити в організації, в які йому скажуть. Після чого пішли.

За кілька хвилин прийшов майор поліції. Він оформив протокол про адміністративне правопорушення — дрібне хуліганство.

"Мені виписали штраф 500 рублів за те, що я махав прапором і матюкався", — уточнив студент.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", у Москві відбувся мітинг студентів, які виступили проти святкування окупації Криму.