Шевченківський районний суд Києва визнав незаконною бездіяльність Служби безпеки України і своїм рішенням зобов'язав СБУ внести до ЄРДР інформацію про вчинене народним депутатом В. Парасюком кримінальне правопорушення, що полягає в публічних закликах до вчинення терористичного акту.

«27 березня 2017 року Шевченківський районний суд Києва визнав незаконною бездіяльність Служби безпеки України, яка відмовилася від внесення в Єдиний реєстр досудових розслідувань інформації про кримінальне правопорушення – публічних закликів народного депутата України Володимира Парасюка до вчинення терористичного акту – до фізичного знищення лідера Громадського руху «Український вибір – Право народу» Віктора Медведчука», — йдеться в повідомленні виконкому руху.

Як відомо, 14 лютого 2017 року на засіданні громадської ради при Донецькій військово-цивільної адміністрації В. Парасюк у присутності представників багатьох ЗМІ, посилаючись на те, що Віктор Медведчук, будучи учасником мінських переговорів, не підтримує блокаду Донбасу, публічно заявив: «...Медведчука взагалі необхідно ліквідувати в Україні фізично, і цим повинна займатися Служба безпеки».

«Такі дії В. Парасюка мають всі кваліфікуючі ознаки злочину, передбаченого частиною другою статті 2582 КК України, як публічні заклики до вчинення терористичного акту з використанням засобів масової інформації. Своїм рішенням Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Службу безпеки України внести в Єдиний реєстр досудових розслідувань інформацію про вчинений народним депутатом В. Парасюком кримінального правопорушення, що полягає в публічних закликах до вчинення терористичного акту», — відзначили в «Українському виборі».

У русі зажадали провести об'єктивне розслідування дій народного депутата В. Парасюка.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Раніше Печерський районний суд Києва визнав незаконною бездіяльність Національної поліції в розслідуванні кримінального правопорушення, вчиненого народним депутатом В. Парасюком, який публічно закликав до вбивства Віктора Медведчука, і зобов'язав Нацполіцію провести розслідування.