Підрозділам Національної гвардії України закупили протиударні щити, вартість яких виявилась в рази дешевшою, ніж аналогічне екіпірування для Національної поліції у 2016 році.

Відповідна інформація розміщена на сайті державних закупівель Prozorro. За результатами тендеру 18 квітня військова частина 2276 Нацгвардії, яка базується у Сумській області, замовила у КНВО "Форт" МВС України протиударні щити на 1,62 мільйона гривень.

Правоохоронці, згідно з контрактом, мають отримати до кінця 2017 року тисячу щитів. Вартість одного становить 1617,6 гривні.

У жовтні 2016 року Нацполіція придбала у ТОВ "УНТК" аналогічні щити, але на 12% дорожче. Тоді за один віддали 1840 гривень. Це була найвища ціна за останні три роки.

Нинішня угода Нацгвардії виявилась на 15% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 1,89 мільйона гривень. На тендері конкурували також ТОВ "УНТК" і ТОВ "Матеріалознавство".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Засновником і директором першої компанії є Юрій Ткач, а статутний капітал її становить 200 гривень. Йому належить й ТОВ "Технолог 2000". Обидві компанії зареєстровані за однією адресою. Фірма пропонувала продукцію харківського виробника ПВП "Технолог" Сергія Прощина, яким керує той же Юрій Ткач.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, на період меморіальних заходів 8-9 травня в українських містах збільшиться чисельність поліцейських та бійців Нацгвардії.