Фахівці компанії Toyota знайшли спосіб допомогти паралізованим людям – вони створили спеціальну роботизовану систему для їх реабілітації.

Про це повідомляє Naked science.

Автори ідеї відзначили, що розробка Welwalk WW-1000 може повернути можливість ходити навіть тим, хто не рухався вже тривалий час.

Вона складається із кількох основних елементів, серед який головний інтерфейс, бігова доріжка та монітор. Використовувати систему дуже просто: для цього слід одягнути раму, яка буде утримувати вагу тіла, на ноги пацієнту. У такий спосіб вдасться контролювати всі переміщення та виконувати елементарні вправи на тренажері.

Вздовж рами закріплені датчики руху, що рівномірно розподіляють швидкість ходи – тобто Welwalk самостійно підбирає силу та час згинання ніг.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У Toyota розраховують, що подібна новинка допоможе людям із паралічем нижніх кінцівок навчитися ходити заново.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що австралійські інженери представили безпілотник для дослідження покинутих підземель.