Черговий фінансовий транш для України від МВФ свідчить про високу довіру до країни з боку міжнародного кредитора.

Про це повідомив заступник директора МВФ від України Владислав Рашкован в інтерв'ю "Голосу Америки". Він зазначив, що кредит поповнить золотовалютні резерви НБУ. Рашкован сказав, що транш вдалося отримати лише після виконання ряду реформ, і виділення фінансування свідчить про успішне їх впровадження.

Заступник директора пояснив, що поповнення резервів Нацбанку - один з головних пунктів розширеного фінансування для запобігання майбутнім кризам в країні. У МВФ, за його словами, оцінили реформи в банківському секторі та інституційну незалежність НБУ, яку вдалося досягти в ході дії програми.

"Це історичний перегляд для України, тому що в країні було багато програм, але Україна ніколи не проходила третього перегляду, не отримувала четвертий транш ще в історії - 25 років. Наступний крок - це готуватися до четвертого перегляду. Всі директори зазначили, що для цього перегляду треба прискорити структурні реформи і підтримувати ту макроекономічну фінансову стабілізацію, яка вже досягнута. Ці реформи включатимуть земельну реформу, пенсійну реформу, подальшу фіскальну консолідацію, реформу фіскальної служби, продовження антикорупційної реформи і реформу громадського сектора", - заявив Рашкован.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, у МВФ погодили виділення нового траншу для України. Його сума складе мільярд гривень.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще