У серпні минулого року Шахтар у кваліфікації Ліги чемпіонів залишив Фенербахче за бортом турніру. В обох поєдинках брав участь бразильський легіонер гірників Фред, дискваліфікований за допінг. Це викликало обурення у керівництва турецького клубу, який оскаржив результат протистояння і спробував стягнути компенсацію, подавши відповідні прохання в УЄФА. Але всі їхні претензії були відхилені.

Шахтар мотивував участь Фреда тим, що не отримував від жодної організації відповідних документів про його дискваліфікацію.

Однак представники Фенербахче не залишають спроб і продовжують судитися з УЄФА щодо Фреда. Справу все ще не закрито. В CAS обіцяють протягом місяця розібратися з проханням Фенербахче про компенсацію в розмірі 10 мільйонів євро, повідомляє видання Fotospor. Справа знову набула нового розвитку, оскільки Фред був знову дискваліфікований — до 27 червня 2017 року.

У Фенербахче сподіваються на підсумковий успіх, враховуючи всі обставини справи Фреда. За інформацією джерела, адвокати посилено працюють над досягненням мети і дають високий відсоток на позитивний результат.

Бразилець здав позитивну допінг-пробу влітку 2015 року після одного з матчів за збірну Бразилії на Копа Америка, де провів поєдинки проти Перу (2:1) і Колумбії (0:1). В грудні 2015-го КОНМЕБОЛ дискваліфікувала Фреда до 27 червня наступного року і відправила матеріали справи у ФІФА і УЄФА, а пізніше Міжнародна федерація футболу підтримала це рішення.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал Знай.uа повідомляв, що скандальний екс-півзахисник Динамо може повернутися на професійний рівень.