Дайвери знайшли знаменитий корабель Boy Federsen, який затонув біля берегів Криму в 1943 році. За деякими даними, на його борту вивозили награбовані нацистами скарби.

Про це повідомив керівник підводної дослідницької місії Роман Дунаєв. Судно в свій останній рейс вийшло з Севастополя в серпні 1943 року. Радянські війська підстерегли німецький конвой в морі і випустили по ньому торпеди.

Після серії вибухів корабель вивели з ладу і він вже не міг самостійно рухатися. Його спробували буксирувати, але сухоруз виявився занадто важким. Паралізований Boy Federsen став легкою ціллю і після масованої атаки судно пішло на дно. Суховантаж затонув неподалік від Євпаторії.

Дослідники впевнені, що в трюмах судна досі зберігаються скарби вкрадені нацистами. Але поки дайверам вдалося отримати тільки знімки корабля з дна моря.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, біля берегів Сицилії виявили затонуле судно, в трюмі якого була велика кількість незвичайного металу.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще