У мережі опублікували фото, на якому видно, що кінь, який є частиною пам’ятника Щорсу на бульварі Тараса Шевченка, залишився без ноги. Автор знімку – користувач Facebook, котрий і зафіксував цей момент.

У Київській міськраді Щорса збираються перенести в Музей тоталітарної пропаганди СРСР, але коли це буде зроблено, поки що невідомо.

[[{"fid":"175743","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"701","width":"526","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Раніше Український інститут національної пам'яті опублікував список пам’ятників та пам’ятних знаків столиці, які збираються демонтувати в рамках декомунізації. Усього їх у переліку 105: 12 скульптур вождя світового пролетаріату Володимира Леніна, меморіальні дошки Розі Люксембург, Ернсту Тельману та Вільгельму Піку, а також, можливо, пам'ятник на Арсенальній площі, присвячений робітникам заводу "Арсенал".

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", на Луганщині військові на виконання закону про декомунізацію перетворили Леніна на Тараса Шевченка за допомогою цементу та фарби.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще