Індивідуальні податкові консультації за зверненнями платників податків надаватимуться швидше з початку квітня Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби України.

Коли закон здається бізнесу складним і неоднозначним, можна офіційно отримати консультацію, як застосовувати закон і не допускати помилок при декларуванні та сплаті податків, повідомляється на сторінці відомства в соцмережах.

Цей сервіс працюватиме по-новому, в прискореному порядку відповідно до нової редакції статті 52 Податкового кодексу України, яка набирає чинності з 01.04.2017 р, передають "Комментарии.ua".

Для отримання податкової консультації необхідно подати письмову заяву, що відповідає вимогам закону, в якому вказати реквізити заявника та пояснити практичну необхідність консультації.

Детальні вимоги до форми заяви викладені на сторінці Офісу великих платників податків в Facebook. Консультація дається протягом 25-35 днів. У разі недотримання встановленої форми відповідь на заяву дається в порядку, передбаченому законом «Про звернення громадян».

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У податковій консультації викладаються обставини, що вимагають консультації, обґрунтовується застосування норм законодавства і наводиться практичний висновок.

Ще одне корисне нововведення полягає в тому, що всі податкові консультації публікуватимуться в єдиному офіційному реєстрі. Більшості платників податків не треба буде писати заяву про податкову консультацію і чекати відповіді, тому що відповіді на більшість цікавлять бізнес питань можна буде легко знайти в загальнодоступній безкоштовній базі даних в Інтернеті.

Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби працює з підприємствами, річний дохід яких перевищує 1 млрд. грн. або які платять в рік більше 20 млн. грн. податків. 2200 платників Офісу забезпечують до 60% всіх надходжень до бюджету, що відповідає нормам МВФ.

Як повідомляли ЗМІ, за лютий 2017 року Офіс зібрав в бюджет 25,2 млрд. грн.