Вчора, 11 квітня, співробітники Служби безпеки України і Національної поліції затримали в Києві злочинне угруповання, яке, користуючись плачевним фінансовим становищем громадян, продавала їхні органи.

Як повідомляє прес-центр СБУ, серед зловмисників були не тільки громадяни України, але й інших країн. Силовики встановили, що торговці підшукували малозабезпечених українців і підбурювали їх продати нирку, обіцяючи моментальний фінансовий стрибок. Всі процедури проходили під виглядом лікувального туризму.

Варто відзначити, що з одного клієнта злочинці отримували від 80 до 100 тисяч доларів, в той час як самим донорам діставалося від 13 до 15 тисяч. Після того, як нирку вилучали, її направляли закордонним хірургам. Щомісяця злочинці "забезпечували" 4-5 клієнтів.

Зараз правоохоронці затримали шістьох учасників угруповання. Злочинцям загрожує від 8 про 15 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як чоловік продав нирку заради того, щоб відіграти пишне весілля. На жаль, все закінчилося дуже трагічно: чоловік помер через місяць після операції.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще