Кияни зможуть об'єднати свої зусилля для ремонту столичних доріг, які не перебувають на балансі Київавтодору.

Для цього створили спеціальний сайт. З його допомогою можна буде організувати ремонт доріг у дворах, між дворових проїздах, приватних секторах, а також на приватних територіях.

Законодавство забороняє громадян самостійно відновлювати дорожнє покриття на автомагістралях загальнодержавного значення. Тому активісти сфокусувалися на дворах і прибудинкових територіях.

Будь-який бажаючий може зареєструвати яму на інтернет-ресурсі. Після цього експертна група оцінить проблему і підрахує необхідну суму грошей. На збір коштів виділяють 30 днів. Якщо за цей період їх не знайдуть, то фінанси автоматично повернутися вкладникам.

У разі накопичення необхідної суми на сторінці зареєстрованої ями з'явиться інформація з датою ремонтних робіт. Уже вдалося відновити 107 квадратних метрів доріг. Результат робіт викладають на сайті.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Унікальність платформи полягає ще і в тому, що у громадян з'являється можливість локально відремонтувати ділянку дороги, якою маленькою вона б не була. Адже якщо замовляти" ямковий "ремонт безпосередньо у підрядника самостійно, жодна ремонтна бригада не погодиться виїхати на об'єкт площею, скажімо , 1 кв. м. це неефективно з точки зору економіки, і це не те, на чому можна заробити ", - наголосили автори проекту.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, екс-заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер пояснив, що заважає зробити українські дороги якісними.