У неділю 2 квітня в Українському культурному центрі Лос-Анджелеса пройшов щорічний фестиваль «Писанка». Це одна з найяскравіших подій у житті української діаспори Лос-Анджелеса.

В рамках фестивалю пройшов ярмарок українських сувенірів, картин, хенд-мейд продукції, зробленої руками місцевих майстрів з української діаспори і привезених з України. Зібрані від продажу кошти підуть на допомогу українським солдатам і реабілітацію поранених, які зараз знаходяться на лікуванні в США.

Більше двох годин тривав концерт, на якому виступали починаючі виконавці і визнані артисти. В репертуарі були народні танці, українські пісні та класичні твори.

Всі бажаючі могли навчитися самі розмальовувати писанки на майстер-класах.

Організатори фестивалю пригощали всіх гостей стравами української кухні. За ними вишикувалася величезна черга.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Фотографії з заходу розмістила на своїй Facebook-сторінці церква Святого Володимира. Це перша українська православна церква Каліфорнії. Заснована вона була майже сто років тому вихідцями з України, що рятувалися від більшовицького терору. Розташовується Saint Volodymyr Church на Мелроуз авеню, в історичному районі Лос-Анджелеса, що примикає до Голлівуду. Там же неподалік знаходиться Український культурний центр. Українська громада Лос-Анджелеса налічує 34 тисячі осіб.