У російському місті Липецьку 24 квітня почали офіційно закривати кондитерську фабрику Roshen, яка входить в корпорацію президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляють російські ЗМІ. З фабрики вже почали звільняти всіх працівників. Без роботи після скорочення залишаться майже 700 осіб. Перша хвиля звільнень почалася напередодні, коли розрахували 85 працівників.

Перший заступник начальника управління праці та зайнятості Липецької області Віктор Кирей розповів, що з людьми повністю розрахувалися і віддали документи. Вони, за його словами, зможуть стати на облік в центр зайнятості. Середня зарплата працівників фабрики становила 30-34 тисячі рублів.

"В принципі, у них досить вигідні умови скорочення, тому влаштовуватися на нову роботу вони не поспішають. За перші 2 місяці вони отримують так звану вихідну допомогу в розмірі колишньої зарплати, якщо не знайдуть за цей період роботу, то стільки ж отримають і за 3 -й місяць. А далі вже тільки допомога в розмірі 4900 рублів. Але ми ведемо активну роботу з людьми, роз'яснюємо, що краще якомога швидше підшукати собі нову роботу, пропонуємо вакансії. Багато хто цікавиться перенавчанням ", - розповів Кирей.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Вінницька кондитерська фабрика Roshen вказала, що за 2015 році значно скоротила прибуток. Доходи підприємства впали в 17 разів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще