У мережі з'явився грандіозний проект трирівневої розв'язки з реверсивним розподільним кільцем, яка може з'явитися на місці "втомленого" Шулявського шляхопроводу в Києві.

Начерками з мешканцями столиці поділився на сторінці у Facebook заступник голови КМДА Ілля Сагайдак, звільнення якого ініціював на початку березня мер Віталій Кличко. Як раз через обвалення того самого шляхопроводу.

За словами Сагайдака, наразі існує не один, а цілих 13 варіантів нової розв'язки біля станції метро "Шулявська".

"Сім із них були винесені на містобудівну раду. За результатами обговорення чотири відібрані для подальшого опрацювання. Всі відібрані варіанти вирішення різні за своїми техніко-експлуатаційними показниками. Але один із них помітно вирізняється з-поміж інших - це трирівнева розв'язка з реверсивним розподільним кільцем", - написав він.

Чиновник пообіцяв, що оновлення шляхопроводу заощадить міському бюджету більше 250 мільйонів гривень на рік.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

"Трирівнева розв'язка розв'язує всі напрямки руху (включаючи розвороти), практично не має обмежень за інтенсивністю руху на лівоповоротних напрямках, зберігає більшу частину цеху №5 заводу "Більшовик" і дозволяє виконати реконструкцію без перекриття руху", - розписав у всій красі заступник голови КМДА.

Крім того, виявилося, що трирівнева розв'язка лише звучить громіздко. А насправді, ще й заощадить місце для зеленої зони.

"Займає площу всього 1,8 га (для порівняння: типовий повний "чотирилисник" на проспекті Бажана займає 13,5 га). Більш того, після її будівництва звільняться дві земельні ділянки загальною площею 1 га, які зайняті лівоповоротними з’їздами існуючої розв'язки, за рахунок яких пропонується створити два нових сквери", - повідомив Сагайдак.

А ще чиновник упевнений: нова розв'язка неодмінно сподобається київським водіям і стане дуже популярною.

"Компактність рішення, повна розв'язка всіх напрямків руху і висока пропускна здатність приведуть до істотної зміни транспортного попиту на Шулявський вузол. Оскільки водії зможуть побудувати більш короткі маршрути", - додав він.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Кличко розповів, коли чекати оновлень Шулявського мосту.