Електромобілі планують звільнити від ввізного мита, сплати ПДВ та від сплати реєстраційного збору в Пенсійний фонд при першій реєстрації авто на 5 років.

Про це повідомив радник міністра інфраструктури України Олександр Озеран, передає «УНІАН». Він зазначив, що профільне міністерство підготувало програму зі стимулювання розвитку ринку електричного транспорту в країні.

Планується, за його словами, на 15 років обнулити ставку податку на додану вартість на транспорт з електродвигунами. Відповідний законопроект надійде на розгляд парламенту вже за кілька днів. У міністерстві сподіваються, що депутати приймуть його до літа 2017 року.

«Мінус ПДВ, мінус акциз і Пенсійний фонд, і виходить мінус 21,6% від вартості електромобіля .... Те ж саме ми плануємо зробити на зарядних станціях на 5 років. Потім, на 10 років ми плануємо зняти імпортний ПДВ, акциз на комплектуючі до електрокарів і зарядним станціям для того, щоб дати сигнал інвесторам для входу на ринок України по збірці електрокарів », - пояснив Озеран.

Він додав, що за обнуленою ставкою ПДВ в Україні можна буде виготовляти електромобілі, електробуси, електрогрузовікі, електромотоцикли. Радник міністра вважає, що така ініціатива розігріє ринок і за п'ять років інвестиції окупляться.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Tesla вивела на тести своє нове авто Model 3 без камуфляжу.