Українським військовим невдовзі присвоюватимуть нові звання. Зміни стосуватимуться сержантського та старшинського складу ЗСУ.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Максим Праута під час брифінгу. Він зазначив, профільне відомство впроваджує нормативно-правове забезпечення, що дозволить підвищити боєздатність української армії та обороноздатності країни.

Всі зміни опрацьовуються з представниками Ради волонтерів та Проектного офісу реформ Міноборони.

"Наразі на розгляді в Адміністрації президента України, Верховній Раді України та у Секретаріаті Кабінету міністрів України перебуває ще 22 проекти нормативно-правових актів, які забезпечують реалізацію реформ у сфері оборони. Зокрема, це проект закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо військових звань військовослужбовців", який передбачає запровадження нових військових звань сержантського і старшинського складу Збройних сил України", - розповів Праута.

Він додав, що також розглядається законопроект, в якому передбачаються зміни в питанні планування заходів щодо оборони держави і захисту від можливої агресії. Також там прописані норми щодо забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, повноважень державних органів влади. Зміни торкнуться й надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації та "бронювання" громадян на період мобілізації та на воєнний час.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, український генерал наголосив, що сили АТО готові до будь-яких варіантів розвитку подій на Донбасі.