Мисливці за скарбами відкопали в Єгипті загадкову гробницю, в якій могли поховати брата правителя найдавнішого міста Елефантін.

Про це повідомив портал "gogetnews".

За словами археологів, вік усипальниці становить приблизно 3800 років. Найцікавіше, що її не пограбували, на відміну від більшості єгипетських поховань.

Тепер у науковців з'явився шанс ретельно вивчити давньоєгипетські ритуали, пов'язані зі смертю правителів.

Фахівці стверджують, що гробницю побудували в період з 1991 до 1783 років до нашої ери. Вона складається з двох саркофагів - внутрішнього і зовнішнього.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Похоронна камера відмінно збереглася. У ній знаходилася мумія, а також керамічні вироби та різні статуетки. Їх помістили до могили покійного. Саме тіло обернули в декілька шарів тканини і папірусу, а на обличчі мумії була унікальна маска ручної роботи та намисто.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Єгипті, недалеко від провінції Кена мисливці виявили мумію гігантського крокодила.