Українські фахівці перейматимуть досвід Словенії у питанні удосконалення та реформування вітчизняного лісового господарства. Відповідний меморандум про співпрацю підписали з директором Лісової служби Словенії Дамяном Ораземом.

Про це повідомила тимчасово виконуюча обов'язки глави Держлісагентства Христина Юшкевич в Facebook. Вона розповіла, що під час зустрічі словенські колеги наголошували на комплексному запровадженні реформ в лісовому господарстві. Правила, на їх думку, мають бути єдиними для всіх лісокористувачів.

"Меморандум також передбачає співпрацю стосовно охорони та захисту лісів, лісової генетики, досліджень ґрунтів та екології; впровадження наближеного до природи лісівництва, збереження біорізноманіття лісів; зменшення впливу змін клімату та адаптації до його змін у лісовому секторі, у тому числі заходів щодо попередження стихійних лих; впровадження ефективних та екологобезбечних технологій для лісоуправління та підвищення кваліфікації лісівників; підвищення екологічної обізнаності суспільства, освіти та розвитку екологічної культури населення щодо питань збалансованого лісоуправління", - зазначила Юшкевич.