Російські окупанти активно видобувають газ із українських родовищ на шельфі Чорного моря поряд з анексованим Кримом.

Про це повідомила керівник компанії "Чорноморнафтогаз" Світлана Нєжнова, передає "Крим.Реалії". Вона зазначила, що за час анексії російські окупанти викачали майже три мільярди кубометрів газу. Найбільше постраждали Одеське та Штормове родовища.

"Одеське родовище - найбільше, яке введено в експлуатацію в 2011-12 роках. І з нього найбільша кількість газу на даний момент видобувається і поставляється в Крим. Тобто, фактично за 2014 рік з нього нелегітимною владою Криму, тобто Російською Федерацією, було видобуто 1 мільярд 117 мільйонів кубометрів. У 2015 році - 980 мільйонів кубометрів, і в 2016-му, відповідно, 880 мільйонів", - розповіла Нєжнова.

У 2014 році після анексії Криму Росія захопила українські бурові установки в Чорному морі. Крім того, окупанти привласнили флот та решту майна держкомпанії "Чорноморнафтогаз". Україна повністю втратила контроль над родовищами й активами.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, керівник НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв заявив, що "Газпром" втратив мільйонні прибутки після того, як Україна почала отримувати газ за реверсною схемою.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще