Члени Наглядової ради Публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" зробили заяву з приводу погроз відсторонити Україну від проведення цьогорічного "Євробачення", звернувшись до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.


Заява Інгрід Делтенре містить пряму погрозу про виключення ПАТ "НСТУ" з "Євробачення", хоча саме вони готують якісне проведення цьогорічного конкурсу, паралельно проводячи надважливу реформу та створюючи в Україні повноцінну систему суспільного мовлення.

Україна наполягає на повазі до правил "Євробачення" протягом багаторічного членства в Європейській мовній спілці, а також законів країни-господарки конкурсу, тож вимагає відповідного ставлення і до себе. Наглядова рада ПАТ "Національної суспільної телерадіокомпанії України" звернула увагу на те, що співачка Юлія Самойлова відвідувала Крим всупереч відсутності дозволу України, порушив таким чином наші закони і суверенітет.

Не дивлячись на заяви Інгрід Делтентре про "аполітичність" конкурсу, фактично вона стає на бік РФ у влаштованій політичній провокації, бо висловлює невдоволення "використанням цьогорічного змагання як засіб у протистоянні між РФ і Україною" саме українській стороні. Вимога скасувати рішення СБУ про заборону на в'їзд Самойловій може бути розцінена як втручання у внутрішні справи держави, що виходить за межі ЄМС і мети конкурсу "Євробачення".

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", в Європейській мовній спілці підтвердили скандальну заяву свого гендиректора Інгрід Дельтенре про те, що у разі недопущення на "Євробачення" російської співачки Юлії Самойлової до Києва можуть бути застосовані санкції включно до тимчасового відсторонення від конкурсу.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще