Ракетний удар США в Сирії - це адекватна і своєчасна відповідь на застосування зброї масового знищення проти мирного населення.

Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко у своєму виступі на засіданні Ради Безпеки по Сирії. Пост з цією заявою також розміщений у Twitter постпреда.

"Україна розглядає ракетний удар США в Сирії як адекватну і своєчасну відповідь. Застосування зброї масового знищення не може більше ігноруватися", - написав Єльченко.

У своєму виступі Володимир Єльченко зазначив, що сирійський режим і його спонсор Росія повинні понести відповідальність за жорстоке застосування хімічної зброї проти мирного населення Сирії.

"Безкарність для порушника міжнародного права, який використовує хімічну зброю веде до нових злочинів з його боку. Росія постійно блокує роботу Ради безпеки і це неприпустимо", - наголосив поспред.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Також Єльченко заявив, що Росія втратила моральне право звинувачувати будь-кого в агресії після того, як вона окупувала Крим та розпочала агресію на Донбасі.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Олександр Турчинов також назвав адекватною та своєчасною реакцією ракетний удар США по авіабазі Асада.