Україна повністю підтримала спільну з Білоруссю ідею розвитку перевезень річковим транспортом за рахунок удосконалення портової інфраструктури в білоруських Нижніх Жарах.

Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України.

5 травня відбулися відповідні переговори між українським відомством і Міністерством транспорту і комунікацій Республіки Білорусь.

Нижні Жари в перспективі можуть стати великим транзитним хабом, що сполучає Європу і Азію.

Планується узгодити проект з розвитку судноплавства на Дніпрі на ділянці Нижні Жари – Київ з метою завантаження великовантажними судами. Там необхідно провести днопоглиблювальні роботи.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Для цього сторонам, насамперед, потрібно провести екологічну оцінку впливу на довкілля днопоглиблення на відповідній ділянці.

Якщо оцінка буде позитивною, то потім сторонам належить вирішити фінансове питання.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, з весни 2017 року зі Скадовська до Одеси можна доїхати на човні з підводними крилами. Подолати відстань між містами можна буде всього за 3,5 години.