Мільйони українців щороку звертаються за допомогою до психіатрів чи наркологів. У минулому році таких людей було зареєстровано 1,7 мільйонів.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

"Згідно з офіційними даними, на початок 2016 року в системі охорони здоров'я було зареєстровано 1,7 млн жителів України, які потребували психіатричної та наркологічної допомоги. Це майже 4% від усього населення країни", - розповіли в МОЗ.

Половина зареєстрованих пацієнтів потребували допомоги через розлади, викликані надмірним вживанням алкоголю та наркотиків. 8,9% людей звернулися до психіатрів через погіршення здоров'я, пов’язане зі стресом, невротичними та соматоформними розладами. А також 1,8% серед зареєстрованих страждали через різкі перепади настрою.

Більшість із цих пацієнтів (62,7%) – це громадяни працездатного віку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

У МОЗ навіть планують влаштувати публічні дебати з приводу психічного здоров'я населення та допомоги тим, хто цього потребує.

За даними спеціалістів Всесвітньої організації здоров'я, до 2020 року, показник українців з психічними розладами сягне 15%.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", аутизм пов'язали з десятьма захворюваннями.