Електромобілі стають все більш популярними в українських водіїв. Найбільш поширеним в Україні виявився автомобільний бренд Nissan.

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС, посилаючись на статистичні дані по країні. Протягом періоду з січня 2016 року по березень 2017 року в Україні першу реєстрацію пройшли 2286 електромобілів. Найвідчутніший стрибок придбань авто був в грудень 2016 року - 394 реєстрації і в березні 2017 року - 281 штука.

Найбільше на українських дорогах їздить електромобілів японської компанії Nissan - 1867 авто. Вони займають 80% від загальної кількості. Йдеться про модель Leaf, яка також дуже популярні і в усьому світі.

Показники інших компаній значно скромніше. Друге місце за популярністю займає Ford - 98 авто, а на третьому розмістилися електрокари Tesla - 89 екземплярів. У п'ятірку лідерів пробились BMW з показником в 49 електромобілів і Mercedes-Benz - 43 авто.

Більшість екомобілів продали в Києві і області. На цей регіон припадає 659 машин. Друге місце займає Одеська область - 486 штук, а третє Харківська - 446. П’ятірку замикає Дніпропетровська та Львівська області. На їхньому рахунку 134 і 127 електромобіля відповідно.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Найпопулярніші кольори електрокара в Україні - сірий. Його вибрали 34,2% власників авто. Йому поступаються трохи автомобілі в білій і чорній гамі.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, американська компанія Dodge представила свою культову модель Challenger з "диявольським" характером.