Законопроект про запровадження накопичувальної пенсійної системи передбачає можливість передачі пенсії у спадок дітям.

Про це віце-прем'єр-міністр України з соціальний питань Павло Розенко розповів в ефірі Еспресо.TV.

Переваги накопичувальної системи, на думку чиновника, - контроль та гарантії держави, які допоможуть зберегти і примножити цю "довгострокову інвестицію", а також убезпечити її від "згоряння" у разі смерті людини.

"На сьогодні такої можливості немає, і зараз після смерті людини його родичі нічого не отримують", - зазначив віце-прем'єр.

Втім, нинішні пенсіонери навряд чи дочекаються цих нововведень, оскільки політики затягують їх впровадження вже другий рік. Однак причини такого зволікання віце-прем'єр озвучити не спромігся.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв, що Кабінет міністрів України має намір розширити перелік категорій пенсіонерів, зарахувавши до них людей, які відбувають термін у в'язницях і виправних колоніях.