Уряд має вжити необхідні механізми, що не збільшити дефіцит Пенсійного фонду після обіцянки підвищити соціальні виплати. Його розміри можна звести до незначного лише за рахунок зростання економіки.

Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева в інтерв'ю "Дзеркалу тижня". Він зазначив, що в Пенсійному фонді утворився дефіцит у сумі 140 мільярдів гривень. Уряд, за його словами, має намір представити до 16 травня свій законопроект пенсійної реформи.

"У країні, яка веде гібридну війну, де 134 млрд грн витрачається на оборону, платити 140 млрд за мізерні пенсії - злочин. А якщо ми їх підвищимо, то повинні сказати, що 140 млрд грн ми фіксуємо, а всі інші надбавки фінансуємо тільки за рахунок наших додаткових доходів ", - пояснив Рева.

Міністр підкреслив, що уряд зараз націлений на те, щоб не допустити зростання дефіциту Пенсійного фонду. Покрити його на даному етапі, за його слова, неможливо. Рева сказав, що сума значно знизитися лише після стабільного зростання економіки і збільшення рівня зарплат населення.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Кабміні розповіли, що першочергово чекати підвищення пенсій слід тим громадянам, виплати яких перебувають на мінімальному рівні.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще