З жовтня 2017 року українці зможуть отримувати підвищену пенсію. Для цього потрібно лише одне - аби парламент вже на нинішній сесії проголосував за урядову пенсійну реформу.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявила заступник міністра фінансів України Оксана Макарова.

"Ми в жовтні вже зможемо підвищити пенсії, і цей план є реалістичним. Наше головне завдання - переконати колег у парламенті підтримати пенсійну реформу", - пояснила чиновниця.

Макарова також додала - законопроект, який підготувало Міністерство фінансів України, вона вважає справедливим за всіма соціальними мірками.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що для модернізації пенсійної системи в Україні необхідно виділити 40 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, уряд зараз намагається перейти від "зрівнялівки", коли всі пенсіонери отримують приблизно однакову пенсію, незалежно від трудового стажу, до справедливого нарахування.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Мінфін заступився за російські банки.