Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що влада повинна гарантувати безпеку російських банків. В іншому випадку, блокада фінустанов стане поганим сигналом для зовнішніх кредиторів.

Про це міністр повідомив в ефірі телканалу "1+1".

За словами Данилюка, блокування російських фінустанов може дестабілізувати усю банківську систему. Він зазначив, що певні особи, які не представляють владу, сьогодні влаштовують акції у банках, а завтра можуть взятися за урядові установи.

"Позиція кредитора була такою: якщо хочете щось робити, то робіть це законно. А якщо йде блокування банківських установ, то це нагадує анархію", - зазначив голова Мінфіну.

Він також прокоментував рішення РНБО щодо санкцій проти російських банків. Данилюк вважає, що обмеження мають залишатись у силі, але це не повинно означати фізичне блокування.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Нацбанку заявили, що російські фінустанови мають прибрати з ринку України, але виключно законними способами.