Член ради Національного банку України Василь Фурман вважає, що російські банки слід виводити з українського ринку, але виключно законними способами.

В ефірі ток-шоу "Право на владу" Фурман зазначив, що за ситуацією в Україні, яка рухається у бік Європи, спостерігає весь світ, тому працювати потрібно в рамках чинного законодавства. За його словами, російські фінустанови дотримуються українських законів.

"Нам потрібно формувати позитивний імідж у світі і дуже багато вкладати в це. Нам потрібен конструктив", - заявив член ради НБУ.

Він впевнений, що найкращим варіантами для російських банків стане продаж американським, європейським або українським інвесторам.

"Російські банки працюють у цьому напрямку. Сбербанк вже проданий, залишилося тільки узгодити документи", - наголосив Фурман.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Член ради НБУ також звернув увагу на те, що у Сбербанку обслуговують 1,2 млн українців, а сума вкладів сягає 11 млрд гривень. За словами Фурмана, сума вкладів, яку відшкодує ФГВФО, складає лише 3 млрд гривень.

Як повідомляв портал "Знай.ua", представники Національного корпусу "Азов" планують вже з наступного понеділка фізично припинити роботу усіх російських банків.