Нацкомісія з врегулювання у сфері енергетики та компослуг запропонувала кабміну компенсувати введення плати за розподіл газу для населення.

Про це повідомив на своїй сторінці в Фейсбук глава Нацкомісії (НКРЕ) Дмитро Вовк.

За словами Вовка, з 1 квітня з ціни газу вилучено вартість транспортування/розподілу, таким чином ціна на газ зменшиться до 6 грн/куб.м. для людей, що використовують блакитне паливо для опалення.

Таке рішення Нацкомісія прийняла у рамках загальної реформи ринку газу та спеціальних зобов'язань.

" Рішення Регулятора є логічним продовженням загальної реформи ринку природного газу. Вже 2 роки Кабінет міністрів регулює кінцеву ціну на природний газ для потреб населення ... З огляду на зазначене, НКРЕКУ звернеться до Кабінету міністрів України з пропозицією забезпечити непідвищення загального рахунку (кінцевої ціни) для населення

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Ще раз звертаємо увагу споживачів та інформуємо - про збільшення плати мова не може йти. Для споживачів, що використовують газ для опалення, а таких абсолютна більшість - рахунок зменшується - що представлено на слайді", - додав глава НКРЕ.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", Кабінет міністрів подав заяву до Національної комісії про скасування дії абонентської плати за газ.