В Україні можуть заборонити робити аборти за бажанням жінок, а штучно перериватимуть вагітність лише за медичними показниками або якщо жінка завагітніла після зґвалтування.

З такою ініціативою в законопроекті №6239 виступив народний депутат України від "БПП" Дмитро Голубов.

Зокрема, депутат запропонував виключити норму Цивільного кодексу, яка дозволяє за бажанням жінки при терміні вагітності до 12 тижнів робити аборт.

Голубов запропонував дозволити аборти лише в окремих встановлених законом випадках, якщо термін вагітності не перевищує 22 тижні.

Так, аборт у лікарні можна буде зробити, якщо вагітність загрожує життю матері, за наявності медичних висновків про патологію плоду, несумісну з життям дитини після народження, а також якщо вагітність настала після зґвалтування.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", відомий лікар Євген Комаровський закликав українців боротися за свої права на якісну медицину.