Міжнародна федерація баскетболу опублікувала рейтинг юнацьких та дорослих національних збірних 3х3.

Жіноча українська баскетбольна збірна увійшла у топ-3 найсильніших національних команд. Срібло у відповідному рейтингу зайняла збірна Угорщини, а очолює список збірна Франції.

Як повідомляє українська баскетбольна Федерація, чоловіча збірна України U-18 очолює баскетбольний світовий рейтинг, а юнацька жіноча збірна посідає 7 місце.

З приводу дорослих національних команд, то жіноча збірна третя у рейтингу, а чоловіча посідає восьме місце.

Нагадаємо, що дебют баскетболу 3х3 відбудеться на олімпійський іграх 2018 року у аргентинському Буенос-Айресі. Щоб потрапити на юнацьку олімпіаду без відбіркових матчів збірним треба посідати місце не нижче восьмого у рейтингу, який буде опубліковано 1 квітня 2018 року.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Відповідний рейтинг формується в залежності від кількості турнірів, котрі буди проведені на території країни та кількості гравців, які зареєстровані на сайті 3x3planet.com, що беруть участь у будь-яких турнірах під егідою ФІБА, як в Україні, так і за її межами.

Як вже повідомляв портал Знай.ua, збірна України з футзалу ввійшла в п'ятірку найсильніших у Європі.