У вівторок, 11 квітня, у Броварах на арені Термінал стартує підготовчий збір національної команди України з хокею перед чемпіонатом світу в Дивізіоні ІА, який з 22 по 28 квітня пройде в київському Палаці спорту.

У програмі підготовки в Броварах – 12 тренувань тривалістю від 75 хвилин до двох годин. По два льодових заняття заплановані на 13, 14, 17 і 18 квітня. В інші тренувальні дні передбачено по одному заняттю. Після 19-го квітня планується переїзд команди в столичний Палац спорту.

Починають підготовку 28 хокеїстів. Ще кілька гравців з різних причин поки не прибули до табору команди. Зокрема, срібний призер чемпіонату Білорусі в складі мінської Юності нападник Андрій Міхнов відновлюється після операції. Ближче до завершення збору до команди зможе приєднатися її капітан форвард Віктор Захаров, який пошкодив плече в шостому матчі фіналу плей-оф ВХЛ. Додаткове медичне обстеження проходить одноклубник Захарова по Донбасу нападник Роман Благой, який догравав фінал чемпіонату України на уколах.

У той же час юний захисник Ігор Мережко продовжує виступати в плей-офф WHL у складі Летбридж Харрікейнс, але готовий приєднатися до збірної у разі закінчення виступів за клуб. На даний момент Урагани грають внічию (1:1) у чвертьфінальній серії плей-оф з Медісін Хет Тайгерс.

Ще один захисник Володимир Романенко з ХК Кременчук продовжує відновлюватися після травми, через яку він пропустив половину фінальної серії плей-офф ВХЛ.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Так виглядає складу збірної України, повідомляє офіційний сайт нашої національної команди:

Воротарі: Едуард Захарченко (ХК Кременчук), Андрій Безхлібний (Кривбас), Богдан Д'яченко (Донбас);

Захисники: Володимир Алексюк, Олександр Побєдоносцев, Денис Петрухно, Ігор Кугут, Всеволод Толстушко (всі – Донбас), Віталій Андрейків, Володимир Варивода, Денис Ісаєнко, Дмитро Ігнатенко, Олексій Мельников (всі – ХК Кременчук), Кирило Катрич (Кривбас);

Нападники: Сергій Бабинець, Віталій Лялька, Микита Буценко, Артем Бондарєв, Дмитро Німенко, Олег Шафаренко (всі – Донбас), Владислав Гаврик, Артем Гніденко, Юрій Петранговський, Сергій Кузьмик, Георгій Кіча, Севастян Карпенко, Дмитро Чернишенко (всі – ХК Кременчук), Андрій Денискін (Hampton Road Whalers, США).

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua повідомляв, що в НХЛ Лос-Анджелес звільнив головного тренера.

Фото Getty Images