Українські військові отримали в користування нову радіолокаційну станцію.

Йдеться про сучасну РЛС 79К6, яку в рамках замовлення Міністерства оборони України розробив науково-виробничий комплекс "Іскра", повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Як повідомляє концерн, РЛС 79К6 - це трикоординатна радіолокаційна станція кругового огляду, призначена для роботи в умовах наявності перешкод природного та навмисного типу.

РЛС побудована на базі цифрової фазованої решітки. Однією з ключових особливостей даної РЛС є висока середня потужність випромінюваного сигналу, яка досягається за рахунок застосування сучасного багатопроменевого клістронного передавача.

79К6 у три рази перевершує попередні версії транзисторної РЛС за значенням середньої потужності.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Станція здатна ефективно гасити пасивні перешкоди та виявляти цілі з малими радіальними швидкостями і призначена для використання у протиповітряної оборони і для передачі даних про ціль на зенітно-ракетний комплекс.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в Україну прибудуть військові інструктори з Канади.