На 23-му міжнародному кінофестивалі "SLO Film Fest", який пройшов у Сан-Луїс-Обіспо в Каліфорнії, стрічку Олеся Саніна "Переломний момент: Війна за демократію в Україні" журі визнало найкращим документальним фільмом. Про це повідомляє Держкіно.

Співрежисером фільму Саніна став володар трьох "Оскарів" Марк Джонатан Харріс.

"На покази Переломного моменту були розкуплені усі квитки. Коли на церемонії нагородження я висловив подяку українському народу за те, що в часи "альтернативних фактів" і "фейкових новин" вони досі вірять у те, що "правда – понад усе", аудиторія у 800 осіб вибухнула 30-секундними оваціями. Було неймовірно відчувати, наскільки фестиваль і люди в Сан Луїс Обіспо підтримали "Переломний момент" і нерівну боротьбу України за демократію",– розповів сценарист картини Пол Волянський.

У фільмі зібрані кіносвідчення політичних, кримінальних, військових злочинів та терактів на території України, які відбувались в період 2013-2016 років.

Як розповідають творці фільму, за час роботи над картиною вони записали 86 інтерв’ю з учасниками подій на Майдані та Сході України і зафільмували майже 600 годин робочого кіноматеріалу.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Це вже друга нагорода фільму. До цього "Переломний момент" назвали ще й найкращим документальним фільмом кінофестивалю EtCultura у Флориді.

Як повідомляв сайт Знай.ua, в Україні прем'єра документального фільму "Переломний момент: Війна за демократію в Україні" відбулась 16 лютого.