Між Україною та Іраном планують запустити тестовий потяг. Він відправлятиметься з Морського торгового порту "Чорноморськ" і прибуватиме до порту Анзалі, що на Півночі Ірану на узбережжі Каспійського моря. Маршрут проляже через територію Грузії та Азербайджану.

Про це повідомляється на офіційному сайті Мінінфраструктури.

Рішення щодо розробки маршруту та запуску тестового потягу є двостороннім, схваленим за пропозицією іранської сторони.

“Тестування нового маршруту доставки вантажів з України до Ірану оптимізує терміни перевезення, покращить тарифну політику, а також посилить економічну та інфраструктурну співпрацю України та Ірану", – переконані у відомстві.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У свою чергу в "Укрзалізниці" такі амбітні плани міністерства інфраструктури розкритикували. Так, транспортний експерт Олександр Кава пояснює, що анонсований потяг зможе доїхати тільки до азербайджансько-іранського кордону, де закінчується залізниця. Звідти до найближчої іранської залізничної станції Рашт – 160 кілометрів.

"І цей шлях ще треба збудувати. На це може піти 3-4 роки. Якщо туди прибуде українська сільськогосподарська продукція, її доведеться вантажити на автомобілі й так везти територією Ірану", – заявив експерт.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", на травневі свята "Укрзалізниця" анонсувала кілька додаткових потягів.