На центральному матчі 26-го туру чемпіонату України з футболу Динамо - Шахтар (0:1) найактивніші вболівальники киян влаштували акцію Біла шиза. Дехто завітав на стадіон у масці Ку-клукс-клану з намальованою свастикою.

Новини про ультрас киян зі звинуваченнями у нацизмі (зокрема, на рахунок цього клуб Динамо звернувся в поліцію) розлетілися по всьому світу.

Після цього ультрас Динамо виступили із заявою.

- Після матчу Динамо - Шахтар минулого тижня і нашої акції Біла шиза низка ЗМІ в гонитві за сенсацією вирішила назвати цю акцію расистською. Журналісти просять підтвердити чи спростувати цей факт, тому аби не витрачати час на кожного, ось позиція нашого руху:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

1. На нашій трибуні ніколи не було і ніколи не буде місця толерантності. Але нам не потрібно кожного разу виставляти напоказ свої погляди - всі і так про них знають.

2. Акція Біла шиза була присвячена виключно підтримці команди, саме такий посил ми вкладали в напис 100% білий! на банері, саме так ми пояснювали суть акції футболістам, коли просили їх записати відео з запрошенням на стадіон. Максимум білого кольору, адже це - основний колір команди, і гравці виходили на поле саме в ньому. Акцію "приходь на стадіон в білому" ми розпочали ще кілька років тому, і подібні банери з’являлись на трибуні не раз. Ось вам для прикладу фото за 2013-й рік...

3. Те, що одна людина прийшла на стадіон в масці, яка так привернула увагу журналістів, не дає їм права підписувати під ці дії весь сектор. Якби ми хотіли влаштувати публічну демонстрацію - таких масок на секторі було б дві тисячі.

А любителі сенсацій нехай краще копають в сторону корупції в нашому футболі, бо тема расизму вже трохи приїлась. Висмоктування новин з пальця вже не викликає нічого окрім посмішки. От тільки хтось досі продовжує платити за подібні статті, - йдеться у заяві.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, лідер Динамо побив історичний рекорд Шевченка.